Sweet Dinner & Sugar Show, een bijzondere avond met Annelies Hermsen, fooddesigner
In het statige en sfeervolle Huize Lebesque aan de Hoogstraat waren we neergestreken om een diner te ‘ondergaan’ waar een smaakmaker als Annelies Hermsen, haar culinaire bijdrage aan de Designweek 2009 gestalte gaf. Het was een bijzondere avond. Pure verwennerij. Dat ‘zoet’ in combinatie met ander zoet, of zuur of zout of bitter tot mooie en zeer smaakvolle creaties kan leiden werd deze avond bewezen. Ook was er een kleine expositie van een aantal designontwerpers die zich met ‘sugar’ op andere wijze hadden uitgeleefd en een aantal kunstige en opmerkelijke creaties hadden gevormd. De moeite waard om dit te zien en beter nog om mee te maken.
Grapjes waren er ook, zoals de planten op de tafel die gegeten konden worden en verrassend van smaak waren en o.m. de presentatie van de voorlaatste gang van pure chocolade met gevlogen ananas, als pizapunt in originele verpakking. Ik zal verder het menu, waaron een tweetal bereidingen van duif, niet verklappen want aanvullend volgen er nog een paar avonden met deze culinaire kadootjes.
Annielies en brigade: top, maar ook leuk ! Maurice Lebesque en echtgenote, de lokatie geeft juist dat extra cachet aan zo’n culinaire reis. Bedankt voor de gastvrijheid.
Warm aanbevolen dit onderdeel van de Design Week.